Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horgásztó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Horgásztó képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 160 db
A Csujta tó és az Ipoly folyó

A Csujta tó és az Ipoly folyó

A horgászat kedvelőinek rendelkezésre áll a Csujta tó és az Ipoly folyó, valamint Szécsényben a kavicsbánya tó. A Csujta tóról: A tóra érvényes az Ipoly területi engedély, vízmélysége 1 - 2,5 m. Fogható halak: ponty, csuka, dévér, kárász, compó, bodorka, elvétve harcsa, süllő. Az Ipoly folyóról: Vízmélység 0,5 - 3 m között ingadozik, szélesség 4 - 20 m között változik közepes vízállásnál. Fogható halak: domojkó, balin, süllő, harcsa, keszegfélék, időszakosan ponty, márna.

Adácsi horgásztó

Adácsi horgásztó

Az adácsi horgásztó a Duna-Tisza közében, az Északi-középhegység és az Alföld találkozásánál fekszik a maga 57 hektárjával. Budapestet - Miskolccal összekötő M3-as autópályától 6 km-re déli irányba esik a 34 éves horgásztó, mely Adács határában terül el. A tavat már a kezdetektől fogva horgászvízként használták. Az ide látogató horgászok az egész év során izgalmas kikapcsolódásra számíthatnak! Békés halak népes táborából a ponty, amur, és keszegfélék állnak az élen. Ezen halak közül a keszegféléket és a kisebb pontyokat, a finomszerelékes horgászok részesítik előnyben. Míg a nagyobb testű pontyokra, amurokra a boilis horgászat egyre nagyobb elterjedésével, célirányos horgászat folyik. Ragadozó halaknál a süllő és a csuka horgászata jelent maradandó élményt.

Akasztói horgászpark

Akasztói horgászpark

A Horgásztó 4,8 hektáron terül el, s benne vegyes telepítésű halfajok várják a pecásokat. A pontyok zöme 2,5-4kg-os, de az állomány 7-8%-a 5-12 kg közötti. Itt mindenféle módszerrel eredményesen horgászhatunk, de a horgászok nagy többsége a fenekező készségek használatát preferálja. A halak többségét 50-80m távolságban fogják. Csalinak a kukoricák különböző fajtáit, különösen a mézes kukoricát alkalmazzák, de bojlival, pellettel, pufival és élő csalival is kapásra bírhatjuk a pikkelyeseket. A pontyok mellett ritkábban foghatunk amurokat is. A tónak jelentős a keszeg és kárász állománya. Keszegre eredményes módszer a picker és feeder botok használata és természetesen az úszós készségek. Mind rakós bottal, mind 7-8 méteres spiccbotokkal jól meghorgászható az élő csalikkal gazdagított etetés. Match bottal 25-35 méter távolságban keszegekre és pontyokra is horgászhatunk. A tóban vannak 2-8 kilogrammos csukák, 1-5 kilós süllők is, de ezekre ritkábban horgásznak, elsősorban tavasszal és ősszel.

Alaszka Horgásztó

Alaszka Horgásztó

Horgásztavunk Heves megyében Boconádot és Kált összekötő úton, a Tarnabodi elágazóval szemben található. A bányászatot a 70-es évek elején kezdte ezen a területen az Erdőtelki termelőszövetkezet, majd pár év múlva befejezték. A TSZ nem hagyta teljesen magára a területet és elkezdték a tó folyamatos telepítését. A tó jelenlegi területe 9,2 hektár és 4-5 méter átlag vízmélységű. Legendák keringenek az itt élő emberek körében az itt lakozó óriás pontyokról és harcsákról, mit mi sem bizonyít jobban a halőr házban található kipreparált 68 kg-os harcsafej, amit egy helybéli horgász fogott.

Almamellék Zselic Horgászegyesület

Almamellék Zselic Horgászegyesület

Mitől élmény a horgászat az Almamelléki horgásztó vizén? 1. Sikerélmény a horgászat Nem állítom, hogy garantáltan mindig mindenki fog halat, de egy biztos: kiábrándultan ritkán távoznak a horgászok. A gondos telepítésnek köszönhetően a tó könnyen, jól horgászható. A kapitális méretű pontyok, harcsák, amurok nap mint nap türelmetlenül várják lelkes amatőr vagy profi horgászok megjelenését. 2. Családbarát horgásztó Ez a horgásztó nem csak magányos farkasoknak való, hiszen a hely bográcsozásra és sátorozásra is alkalmas 3. Autóval könnyen megközelíthető Nincs szükség terepjáróra, a tó és környéke szépen karbantartott, személyautóval könnyen megközelíthető. 4. Gondozott, ápolt környezet A tópart gondozott, emellett igényesen kialakított horgászhelyek állnak a pecázni vágyók rendelkezésére. 5. Zselici dombság: festői környezet, jó levegő Az Almamelléki horgásztó és környéke igazi kincs Baranya szívében. A Zselici dombság dombos-völgyes, érintetlen területein csodás panoráma, szemet gyönyörködtető vidék tárul a látogatók elé. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik a pörgős hétköznapokból a természetbe kívánkoznak.

Amatőr Horgászok Oldala

Amatőr Horgászok Oldala

Cikkek és érdekességek, minden ami a horgászattal kapcsolatos, tippek és ötletek! Pecás érdekességek, vélemények, horgászsuli, tananyagok, rengeteg ismertető horgászattal kapcsolatban, folyamatosan fejlődünk, rengetek halinfóval, rengeteg fogással, tapasztalatokkal, nem csak profi horgászok lehetnek igazán ügyesek, tapasztaltak.

ARANYKÁRÁSZ-Pecatanya

ARANYKÁRÁSZ-Pecatanya

Kétszobás üdülőházunkban 5 fő elhelyezésére van lehetőségünk. Jól felszerelt, hűtővel ellátott konyhában elkészítheti kedvenc ételeit. Kávéfőző,mikro biztosított. Tisztálkodását hideg-, meleg vízzel ellátott fürdőszoba teszi lehetővé. A nagy parkosított udvarban kocsibeállót.grillezési,bográcsfőzési lehetőséget is talál. Kívánságára grillezőt,bográcsot biztosítunk.Kedvenc kutyáját sem kell otthon hagynia.A kerti pihenő hangulatos estét varázsol önnek és családjának! Somogy megyében Nagyatádtól 12km-re található HÁROMFA. A bojlis horgászok körében is méltán lett híres a háromfai 54 hektáros ZÖLD POKOL néven elhíresült horgásztó mely számtalan 20kg feletti halakkal ajándékozta meg az idelátogató horgászokat.

Aranykavics Horgásztanya

Aranykavics Horgásztanya

Az Aranykavics Horgásztanya és Apartmanház festői környezetben,a 3-as főút közelében, Hidasnémeti-Kassa irányában,Hernádszurdok külterületén terül el, 10 holdon. A két apartmanház közül a nagyobbik épületben 5 db háromágyas és 1 db kétágyas szoba található, mely televízióval és fürdőszobával felszerelve, illetve közös nappalival és konyhával biztosítja vendégeink kényelmét. A kis apartmanház 5-6 fős család nyugodt pihenését teszi lehetővé, saját nappalival, konyhával és fürdőszobával. Az apartmanházak közelében egy mesterséges halastó ad aktív sportolásra, horgászatra lehetőséget. A kertben lehetőség van bográcsozásra, grillezésre, melyhez a szükséges felszerelések helyben bérelhetők. A gyermekekről sem feledkeztünk meg, játszótér és udvari medence biztosítja a kellemes időtöltést minden kedves vendégünk számára. A tó nyitva tartási deje: április 1-től augusztus 31-ig: 05:00 - 20:00 szeptember 1-től október 31-ig: 06:00 - 18:00 november 1-től március 31-ig: 07:00 - 17:00 - A napijegy megváltása csak horgászatra jogosult, az elvihető halak árjegyzéke a halőrházban kifüggesztett árlistán található.A tavon csak állami horgászengedéllyel rendelkezők válthatnak napijegyet.

Árpád-Hegyi horgásztó

Árpád-Hegyi horgásztó

A bekerített földterülete: 10.5 Hektár A víz terület: 5.2 Hektár Átlagos vízmélység 1,7 m A becsült halmennyiség 30-40 q között mozog. Ebbol 60% ponty, Az ivadéktól a 14kg-ig. Dévér és karika keszeg, ezüst kárász, kismennyiségben amúr és busa. Ragadozókból süllo, csuka. Afrikai harcsa nyári telepítéssel. A 2-3 nyaras pontyok telepítése folyamatosan történik a kifogott állomány fügvényében. A tavat a szerencsi patak táplálja az év minden szakában. A tó megközelítése szort kavicsos úton történik sármentes parkolót biztosítva az autóval érkező horgászoknak. A horgász helyek fedett szélfogóval, szemétgyüjtovel és megfelelo távolságban wc-vel vannak ellátva. A fedett asztaloknál a nálunk biztosított tüzrakó helyeken családi baráti összejövetelek is lebonyolíthatók elozetes eggyeztetés után. Már épüloben van a kisállat simogató ahol oshonos magyar állatokat lehet megnézmi és etetni és simogatni. Szolgáltatásaink között szerepel játszótér és minden olyan felszerelés ami a kellemes idotöltéshez hozzájárúl a nem horgászó vendégek részére.

Hirdetés
Ausztria

Ausztria

Ausztriában található horgászparadicsomok és leírásai német nyelven. Kärntens Fischerparadies: In einer der landschaftlich reizvollsten Täler Österreichs, dem Gailtal liegt unser Fischrevier und bietet dem Fliegenfischer eines der schönsten Salmonidengewässer. Die glasklaren Gewässer der Gail, des Valentinbaches, und des Mühlbaches (Wasserqualität 1A) sowie die Stauseen , beherbergen einen reichen und natürlichen Bestand an Bach- und Regenbogenforellen, Äschen und Saiblingen. Die verschiedenartigen Gewässerabschnitte des Gailflusses, die wildromantische Valentinklamm, der Wiesenbach und die grünen Wässer der Bergseen bieten dem anspruchsvollen Fischer ein Fischparadies. - Fliegenfischer-Kurse und Fliegenbinden: Kurse werden auf Anfrage von unseren Fischerguides Karl, Georg und Sepp durchgeführt. - Gailschlucht: Bestehend aus der NATURBELASSENEN GAILSCHLUCHT mit tiefen Flußgumpen, felsigen Engstellen, weiten Kiesbänken, schnellen Schwallstrecken im Wechsel zum langsamen Fließgewässer, Flußmeander, Verzweigungen und Flußauen, Wildbachzuflüsse, Holzverklausungen - Natur und Natur - weit und breit keine sichtbare Zivilisation - einfach so wie der Herrgott diesen Fluß erschaffen hat ...

Babatvölgyi horgásztó

Babatvölgyi horgásztó

A tórendszer 1-2. számú tavainak összebontása után elvégeztük a tó és környékének tisztítását, nád és hínártalanítását. A kulturált körülmények kialakítása (őrház felújítása, tűzrakó helyek kialakítása, horgászpadok, esőbeállók, illemhelyek, szeméttárolók kihelyezése) után a 2,5 hektáros, átlag 1,5 méter mély tóba mintegy 3.500 kg halat telepítettünk. Tavunkban megtalálható halfajták a következők: Ponty, Csuka, Kárász, Keszeg, Sügér, Süllő. Természetesen a telepítés alkalmával a differenciált sportélmény megteremtése miatt igyekeztünk a halak méretét is differenciáltan figyelembe venni, így a 2 kg-ostól a 10 kg-ig terjednek a méretek. Szabályain általában harmonizálnak az országos horgászrendben megfogalmazott szabályokkal.

Bánki Tó

Bánki Tó

A bánki-tóra vonatkozó, fellelhető írásos feljegyzés 1820. évben így ír a bánki tóról: Van itt a' falu mellett egy álmélkodásra méltó tó, melyet a' köznép Tenger Szemének nevez. Az akkori köznép szerint ennek a tónak a tengerrel van összeköttetése a föld alatt, mivel a tó mélységét sosem sikerül megmérni, és a tó az esőzés, felhőszakadás esetén sem árad meg, ellenben nagy szárazság idején sem szárad ki.

Battonyai horgásztó

Battonyai horgásztó

A méretkorlátozás alá eső halakból csak a méretesek vihetők el. Ponty 30cm, Amur 40cm Csuka 40 cm. A compó védett hal, megfogása után kötelező visszaengedni. Egy horgász maximum 2 bottal horgászhat, botonként 2db horog, lehet felszerelve etető kosár használata engedélyezett. Merítő szák használata kötelező! Hangoskodás, mások zavarása tilos! A tavon pergetni és léken horgászni tilos! A horgászat befejeztével a megmaradt etetőanyagot a vízbe dobni tilos!A horgászhelyről való távozáskor köteles tisztán otthagyni azt! Gyermekek csak felnőtt felügyelet mellett horgászhatnak! A tó területére háziállatot behozni tilos. A horgásztó területére kerékpárral és egyéb járművel behajtani tilos!A járműveket a kijelölt parkolóban kell tárolni. A tóban csónakot használni és fürödni tilos! A horgászrend megszegése esetén a halőr felszólíthatja a horgászt a horgászás befejezésére és a vízpart elhagyására

Bejáratott horgásztó eladó

Bejáratott horgásztó eladó

A most 4,5 ha-os, de bővíthető tó 5 éve működik egy kb. 15 ha-os összterületen. A nádas alatt források vannak, amik a tavat ellátják vízzel. A tó gazdag, gondozott halállománnyal rendelkezik, és sosem halászták le!!! A halak táplálása is megoldott: ha területen lucerna, 2 ha területen pedig kukorica volt termesztve. A munkálatokhoz szükséges géppark is az árban foglaltatik: csónak, traktor és fűnyíró. A területen található egy nagy földpince is. Lehetőség van hétvégi házak építésére (engedély van), amihez a hely kialakított. ( 220 V és 360 V csatlakozók, csatorna és szennyvíztartály állnak rendelkezésre) A tó alkalmas továbbá horgászversenyek rendezésére és kempingezésre. A területen található még kiépített tűzrakó- és bográcsozó hely fedett kiülővel, büfé és horgászbolt.

Békás-Tó

Békás-Tó

A tavat az 1970-es években kubik gödrökből alakították ki. Akkor nyerte el a mai formáját. Ám hiába volt szakszerű a tervezés és a kivitelezés, mégsem tudták befejezni és tóként üzemeltetni mert medrében nem maradt meg a víz. A terület elhanyagoltá vált. Benőtte a gaz, a bokrok és rengeteg nád. A lakosság (sajnos) illegális szemétlerakóként használta. Mikor felismertük a területben rejlő lehetőségeket, áldozatos és alázatos munkával az addigi állapotot megszüntettük és helyére egy rendezett, karabantartott, családias horgásztavat hoztunk létre.

Béke tó

Béke tó

Budapesttől alig 20 percnyi autóútra közvetlenül Gödöllő város határában található ez a vadregényes horgászvíz. A Rákos patak felduzzasztásával kialakított tó-rendszer 1-2 tava tartozik az Egyesülethez. A horgász tavak vezetősége rendszeres telepítéssel pótolja a kifogott uszonyosokat. Tagoknak, vendég horgászoknak a nap 24 órájában lehetősége van a horgászatra mind a két tavon. Az 1. tó 9 ha, a 2. tó 5 ha melynek jelentős részét nádas borítja a vízi albérlők legnagyobb örömére.

Berek-Horgászpark

Berek-Horgászpark

Berek-Horgászpark várostól távol eső helyszíne ideális választás, ha barátaiddal, családoddal egy aktív pihenésre vágysz. A vízpart közelsége, az erdők csendje lelassítja az idelátogatókat. Séta alkalmával belehallgatunk az erdő csendjébe, megcsodáljuk a lenyugvó napot, vagy esti sétánk során elnézegetjük a csillagok ezreit a fejünk felett. Faházaink és kemping parcelláink közvetlenül egy 3,5 ha-os horgásztó partján találhatók, a természet közeli faházak szobái kényelmes berendezései igazi nyugodt környezettel várnak. A közeli Fertő-Hanság Nemzeti Park a természet ritka szép szigete Magyarország nyugati kapujában. A Fertő-Hanság és a Rábaköz területének mindig meghatározó volt a víz! 2004-től - a korábban hímzéséről világhírű - Hövej határában, mintegy 35 ha-os területen kezdődött a Tópark kialakítása, mely 2013-tól bővül a horgásztó partján épült szabadidő parkkal. A Tópark és mellette a Berek csodálatos fákkal ligetekkel és rétekkel tarkított környezetben nyújt pihenést a sétára, vadászatra és legfőképp a horgászatra vágyó vendégek részére és számos kirándulási programot kínál a környéken a kempingezés szerelmeseinek is.

Tuti menü