Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Bács-Kiskun megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Bács-Kiskun megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Bács-Kiskun megyében
Keresés
Találatok száma - 6 db
Akasztói horgászpark

Akasztói horgászpark

A Horgásztó 4,8 hektáron terül el, s benne vegyes telepítésű halfajok várják a pecásokat. A pontyok zöme 2,5-4kg-os, de az állomány 7-8%-a 5-12 kg közötti. Itt mindenféle módszerrel eredményesen horgászhatunk, de a horgászok nagy többsége a fenekező készségek használatát preferálja. A halak többségét 50-80m távolságban fogják. Csalinak a kukoricák különböző fajtáit, különösen a mézes kukoricát alkalmazzák, de bojlival, pellettel, pufival és élő csalival is kapásra bírhatjuk a pikkelyeseket. A pontyok mellett ritkábban foghatunk amurokat is. A tónak jelentős a keszeg és kárász állománya. Keszegre eredményes módszer a picker és feeder botok használata és természetesen az úszós készségek. Mind rakós bottal, mind 7-8 méteres spiccbotokkal jól meghorgászható az élő csalikkal gazdagított etetés. Match bottal 25-35 méter távolságban keszegekre és pontyokra is horgászhatunk. A tóban vannak 2-8 kilogrammos csukák, 1-5 kilós süllők is, de ezekre ritkábban horgásznak, elsősorban tavasszal és ősszel.

Csávolyi Tó

Csávolyi Tó

A Csávolyi Tó!! Ez a szó már összefügg falunk nevével. Ha valaki a lakóhelyünkről érdeklődik a második mondatában biztosan a Baráról kérdez. Generációk nőttek fel a víz közelségében, hiszen mióta a falunk létezik azóta jelen van. Gyermekek tanultak meg úszni, horgászni. Helyt adott életnek és sajnos halálnak is. Természetes eredetű lévén vízutánpótlása is biztosított volt. Szintjét a Jánoshalmi útnál lévő zsilip rendszer szabályozta. Az 1980-as évek végéig a helyi Szövetkezet használta haltermelésre, majd a használati jogot átadta a Horgász Egyesület részére. Sajnos egy kutatási folyamat hatására a vízutánpótlást biztosító források elapadtak. Szükségessé vált a meder kiszárítása és kotrása. Ebben a helyi Önkormányzat is segítséget nyújtott. A kotrás után hosszú évekbe telt mire a víz ismét elérte azt a szintet, hogy halasítani lehessen. Mára a víz átlagos mélysége eléri a másfél métert. Azt mondhatjuk,hogy tökéletes élőhelyet biztosít halaink számára.

Ezüst-Tó Horgászcentrum

Ezüst-Tó Horgászcentrum

Üdvözöljük a Dél-Alföld egyik legszínvolasabb horgásztaván. Látogasson el hozzánk és érezze át a kapitális Lénai tok fogás élményét, amelyből tavunkban a legnagyobb példány 36.5 kg súlyú. A tóban a következő halfajok találhatók : ponty (1.5 - 12 kg), lénai tok (5 - 36.5 kg), amur (1 - 19,5 kg), afrikai harcsa (3 - 7 kg), koi ponty (1 - 2 kg), csuka (1.5 - 12 kg), süllő (1 - 4 kg), harcsa (1 - 2 kg), ezüstkárász (30-90 dkg).

Haldorádó horgásztó

Haldorádó horgásztó

A Haldorádó horgásztó Kecskemét felöl 9 km-re Lajosmizse felé, a régi E5 útról a Török Kamionparkoló után 500m-re a E5 út 73 km-nél jobbra a ;-nél , Lajosmizse felöl a régi E5 úton 2,9 km-re, a E5 út 73 km-nél a Csordás Abc-nél balra a ;-nél az aszfalt úton 2,7 km egyenesen. A 2,5 hektáros vízfelületen 60- 65 mázsa vegyes halállománnyal várják a horgászokat, pihenni vágyókat. A vendégek részére 60 darab horgászállás és 5 db igényesen kialakított fedett pihenő szanetli áll rendelkezésre.Vendégeink részére zuhanyzási lehetőség és angol wc, ezen kívül 3 db kulturált tisztán tartott kültéri illemhely található. A part éjszakai horgászathoz körbe kivilágítva kandeláberekkel, ahol áram vételi lehetőség van.A tó legalacsonyabb részein a vízmélység 120 cm, a halágyaknál 200-220cm. A tómeder egy része agyagos a többi részen pedig 5cm iszap található. Körbe a tavat nád szegélyezi, akadó veszély nincs. Intenzíven van telepítve a tó, a halállományt mindig szinten tartják a horgászok örömére. Fogható halak: Ponty, Amur, Dévérkeszeg, Kárász, Busa, Csuka, Balin,Süllő, Compó.

Natura horgászpark

Natura horgászpark

Horgásztó és halászcsárda. Horgászkalandok gyönyörű környezetben és gasztronómiai élmények igazi alföldi halászcsárdánkban! Várjuk az egész családot! A tó Bács-kiskun megyében, Kecel településétől dél-nyugati irányba Császártöltés felé közelíthető meg. Mesterséges horgászvíz, melyet 2008. áprilisában nyitottunk meg. A tó 2.5 ha-os vízmélysége 1-1.5 m. A tó egész partszakaszán engedélyezett a horgászat. A tó alakja hosszúkás, szélessége átlagosan 50 m. A tó medre akadó mentes, partszakaszán szorványosan kisebb nádfoltok találhatók, melyek a horgászatot nem zavarják. Kapitális halak, rendezett környezet és felejthetetlen horgászélmények várják Önt és családját!

W.R.C. Horgásztó

W.R.C. Horgásztó

A W.R.C. Horgászcentrum 2010. Június elején nyitotta meg kapuit (a 3 tóból, horgásztanyából, horgászboltból, büféből álló tórendszerét). Halfaunánk: Kárász, Keszeg, Compó, Ponty 1,5-20kg-ig, Amur 2-20kg, Harcsa 2-20kg-ig, Süllő 1-6kg, Szibériai tok 6-20kg-ig. Általános horgászrend: Horgászni partról / stégről szabad, csónak használata és a pergetés TILOS! Felnőtt horgász: 2db horgászbotot használhat, maximum 2-2 db horoggal lehet szerelve! Ifjúsági horgász: 1db horgászbotot használhat, maximum 2 db horoggal lehet szerelve! Gyermek horgász: 1db horgászbotot használhat 1 db horoggal (úszós készséggel)! Sport horgász: 2db horgászbotot használhat, maximum 2-2 db szakállnélküli horoggal lehet szerelve! Szájfertőtlenítő használata kötelező! Merítőszák, és haltartó szák használata kötelező! Az elvihető mennyiségen felüli halat a faháznál mérlegeltetni kell, és napi áron elvihető! A nemkívánt halat azonnal kíméletesen engedjük vissza a vízbe! A halat a szákban cserélgetni SZIGORÚAN TILOS! Távozáskor a napijegyet a kisháznál le kell adni! Szemetes helyen horgászni, oda leülni TILOS! Vigyázzunk a horgászhelyek tisztaságára, a horgászat befejeztével a szemetet az arra kijelölt szemetesbe helyezze! A napijegyet visszaváltani nem lehetséges! A szabályok megszegése az azonnali horgászat befelyezését, valamint a hely elhagyását vonja maga után.

Tuti menü