Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Békés megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Békés megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Békés megyében
Keresés
Találatok száma - 5 db
Battonyai horgásztó

Battonyai horgásztó

A méretkorlátozás alá eső halakból csak a méretesek vihetők el. Ponty 30cm, Amur 40cm Csuka 40 cm. A compó védett hal, megfogása után kötelező visszaengedni. Egy horgász maximum 2 bottal horgászhat, botonként 2db horog, lehet felszerelve etető kosár használata engedélyezett. Merítő szák használata kötelező! Hangoskodás, mások zavarása tilos! A tavon pergetni és léken horgászni tilos! A horgászat befejeztével a megmaradt etetőanyagot a vízbe dobni tilos!A horgászhelyről való távozáskor köteles tisztán otthagyni azt! Gyermekek csak felnőtt felügyelet mellett horgászhatnak! A tó területére háziállatot behozni tilos. A horgásztó területére kerékpárral és egyéb járművel behajtani tilos!A járműveket a kijelölt parkolóban kell tárolni. A tóban csónakot használni és fürödni tilos! A horgászrend megszegése esetén a halőr felszólíthatja a horgászt a horgászás befejezésére és a vízpart elhagyására

Békás-Tó

Békás-Tó

A tavat az 1970-es években kubik gödrökből alakították ki. Akkor nyerte el a mai formáját. Ám hiába volt szakszerű a tervezés és a kivitelezés, mégsem tudták befejezni és tóként üzemeltetni mert medrében nem maradt meg a víz. A terület elhanyagoltá vált. Benőtte a gaz, a bokrok és rengeteg nád. A lakosság (sajnos) illegális szemétlerakóként használta. Mikor felismertük a területben rejlő lehetőségeket, áldozatos és alázatos munkával az addigi állapotot megszüntettük és helyére egy rendezett, karabantartott, családias horgásztavat hoztunk létre.

Lukács-tó

Lukács-tó

Hazánk újabb horgászási lehetőséggel bővült. A Békés megyei Kétegyháza határában fekvő Lukács-tó várja nem csak a vizek szerelmeseit hanem egész családokat is. Többek között parkot, játszóteret alakítottak ki, hogy mindenki megtalálja a kikapcsolódásához megfelelő lehetőséget. A Helyi Úttörő Horgászegyesület üzemeltetésében vár mindenkit a tó egész évben.

Mezei horgásztanya

Mezei horgásztanya

A holtág tartós bérletként a Soczózugi Környezetvédelmi és Horgász Egyesület békéscsabai civil szervezet kezelésében van. * A napijegy adott napra, 24 órás időtartamra szól. * Horgászni a zártkertek végén található horgászhelyekről, stégekről csak a tulajdonos írásos beleegyezésével engedélyezett. * Az amúr legkisebb kifogható mérete: 60 cm. * Törpeharcsa korlátlan mennyiségben fogható, nem számít egyéb halfajhoz. Tilos visszaengedni! Telepítés minden tavasszal és ősszel történik úgy, hogy annak időpontja a horgászidényt a lehető legkevésbé zavarja meg. A holtágra jellemző halfajok: ponty, amúr, csuka, harcsa, süllő, keszegfélék, angolna, törpeharcsa, kárász. A törpeharcsa -mint kitüntetett nemkívánatos hal- zavaró hatása megfelelő csalizással eredményesen elkerülhető.

Paradicsomi horgásztó

Paradicsomi horgásztó

A tó Gyula DK-i részén a 44-es elkerülő út mellett helyezkedik el. Bármilyen időjárási körülmény esetén megközelíthető. Régi homokbánya, melynek területe tagolt, vízmélysége 1,5-7 m között változik. Vízterület nagysága: 6-6,5 ha vízállástól függően

Tuti menü