Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Csongrád megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Csongrád megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Csongrád megyében
Keresés
Találatok száma - 7 db
Csanádpalotai Zápor-tó

Csanádpalotai Zápor-tó

Makótól 20 km-re a Nagylaki határátkelő közelében fekszik Csanádpalota faluja. A faluban a Zápor-tó telepített horgászvíz, néhány éve hozta létre a helyi egyesület. Vízterület (ha): 1. Nyitva tartási időszak: január 01- december 31. A tó nyitva tartása téli időszámításkor 06:00 -18:00, nyári időszámításkor 04:00 -22:00. Szolgáltatások: büfé, mosdó/wc. Akadálymentesített, a tó környezete szép, rendezett. A horgászállások kényelmesek. Parkoló a tó mindkét végén található.

Deszki tó

Deszki tó

A horgásztavak Szegedtől keletre 10 km-re, Makótól pedig 20 km-re fekszenek a 43. sz. főút mellett Deszken. A halastavak 1990-ben a régi Holt-Maros-ág mentén lettek kialakítva, kb.10 ha területen. 1990-ben alakult meg a Maros Ponty Horgászegyesület, amely azóta nemcsak kezelője, de tulajdonosa is a vízterületnek. A 300 fős egyesület igyekszik kellemes kikapcsolódást szerezni tagjainak, de szívesen látnak más egyesület tagjait is. A tavak fő hala -mint, ahogy országosan jellemző- a ponty. Ezen kívül évente rendszeres az amur, csuka, süllő és a kárász telepítése. Az éves telepítési mennyiség 35-40 q hal.

Földeáki-tó

Földeáki-tó

A tóról röviden: 2002- ben egy pályázat segítségével mesterségesen lett kialakítva (ez nem látszik rajta) a Száraz- ér öntésterületéből. Területe kb 1 Ha. Vízmélysége kb 1,5m. A töltéssel párhuzamosan, teljes hosszában, a töltéstől 6m távolságra egy 10m széles kb 2m mély halágy húzódik. A víz alatt 5m vastag agyagréteg biztosítja a jó vízzárást. A falu felöl idősebb és több féle, míg a töltésen az építés után telepített fűzfák gondoskodnak a hűvösről. Fő hal a ponty, de van amur, süllő, csuka, balin,( sajnos) szürkeharcsa, keszeg, kárász, compó és még több az egyebek-hez tartozó faj. Sajnos megjelent a törpeharcsa is, melyet visszatenni tilos. A tóban élnek védett halak pl réti csík, védett egyéb állatok pl mocsári teknőc, békák és már találkoztunk vidrával is, illetve több védett növény is életteret talált a tónál pl hóvirág. Elhelyezkedése: Földeák belterületén, a falu ÉK-i oldalán a Bacsó és Vágóhíd utcák találkozásánál helyezkedik el. Kövesúton megközelíthető, megtalálását a településen belől jelzőtáblák segítik. A horgászni, vagy kikapcsolódni autóval érkezők a tó két végén található parkolót használhatják. Gyakorlatilag akadálymentesen körbesétálható a tó.

Kapitális horgásztó

Kapitális horgásztó

A horgásztó Makó területén a 43 főút mellett található. GPS koordináták: 46°13'00' ; 20°31'06' A horgásztó üzemeltetője Mircsóv László A horgásztó 3 Ha A horgásztó Nk-Nny-ig horgászható, igény esetén éjszaka is. Napijegy kapható: a helyszínen. Elvihető halmennyiség: 5kg nemes + 5kg egyéb. A horgásztó területén található: wc, játszótér, sátorozási lehetőség, bográcsozás, esőbeálló. A horgásztóban fogható halfajták: ponty, amúr, keszeg, kárász, csuka, tokhak, afrikaiharcsa (szezon).

Makói Téglagyári tavak

Makói Téglagyári tavak

Területe: 6,8 ha. Jellege: Téglagyári Bányató. Megközelíthető: A tavak Makótól észak-keleti irányban a rákosi és királyhegyesi út között, lakott terület szomszédságában helyezkednek el. A tavak partja igen tagolt, náddal szegett, az állandó összeköttetés miatt egy víztérnek tekinthetők. Fogható halfajok: ponty, amur, kárász, keszegfélék, süllő, csuka, harcsa. Horgászrend: Naponta fajonként 2 db, összesen 4db nemes hal vihető el. Éjszakai horgászat május 1. és augusztus 31. között pénteken és szombaton engedélyezett. Pergetni, és compót megtartani tilos. Csónak használata nem megengedett. Jegyváltás: Az egyesület székhelyén.

Müller horgásztó

Müller horgásztó

A 4 kisebb tó közül kettőben ragadozóhalak: harcsa, csuka, süllő , a másik kettőben:kárász, keszeg, ponty, amur található Az 5 hektáros Bojlis tó az idén lett megnyitva ebben csak ponty található. Nyugodt és csendes helyen várjuk a horgászni, kikapcsolódni vágyókat. A tó természetes, fás környezetében hamar fel lehet töltődni. Várjuk a több napos horgászatot kedvelőket. Jelenleg sátorozási, kempingezési lehetőség van . Halállományunkban található kisebb és közepes halak között egy jó pár nagyobb méretű csuka: 5kg, tükörponty: 15kg, nyurgaponty: 11kg amur 10kg is.

Vályogos tó

Vályogos tó

Szeptember, október és november hónapok hétvégéin (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra, vasárnapról hétfőre virradóra) éjszaka is lehet horgászni. A napijegy a kiállítás napjára érvényes, a fent leírt időpontokon belül! Értelemszerűen, ha éjszaka lehet horgászni, éjféltől új napijegy kiváltása szükséges, ezt előre meg kell fontolni, és megvásárolni! Természetes víz, IGAZI VAD halakkal. Igazi kihívás 'nagyfiúknak'! Ha a magántavakhoz vagy szokva, ez nem a Te vized lesz. Szívesen látunk, ha fel vagy nőve a feladathoz, és a halak védelménél nincs fontosabb elhivatottságod!

Tuti menü