Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Fejér megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Fejér megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Fejér megyében
Keresés
Találatok száma - 10 db
Bicskei horgásztó

Bicskei horgásztó

A tó Bicske határában - Budapesttől 35, Tatabányától 20 km-re található 7 ha-os mesterséges . A tó jellemző halfajtái : ponty ,amur , csuka , harcsa , kárász , és a keszegfélék. A rendszeres telepítés jó fogási lehetőségeket kínál. A partokon igényesen kialakított horgászhelyek találhatók, a természeti környezet is állandóan karbantartott, rendezett.

Dégi Park-tó

Dégi Park-tó

ég a Mezőföldön, Fejér megye délnyugati részén fekvő település. A megyeszékhelytől, Székesfehérvártól kb. 60 km-re van és a 64-es számú főútról közelíthető meg. A dégi Festetics kastély parkjában mesterségesen létrehozott tó három vízfolyás találkozásánál lett kialakítva. A csodálatos környezet és a magával ragadó táj ideális a horgászni pihenni és kikapcsolódni vágyóknak egyaránt. A vízterületen csak oda szóló érvényes napi, heti, éjszakai engedéllyel lehet horgászni. 04.00 órától 22.00 óráig. A nyári időszámítás ideje alatt Kedd, Péntek és Szombat éjszaka, valamint a munkaszüneti napokat megelőző éjszaka is lehet horgászni, mely időtartamra a napijegy Péntek 04.00-24.00 óráig, Szombat 00.00-tól 24.00 óráig, Vasárnap 00.00-tól 22.00 óráig szól. Aki csak éjszaka kíván horgászni , éjszakai jegyet válthat, amely 20.00 órától 06.00 óráig szól. A területi engedély másra nem ruházható át, távozáskor az erre kijelölt gyűjtőládába kell bedobni. A horgászat kezdetét - befejeztét, a kifogott hal fajtáját, darabszámát, súlyát a beíró füzetben rögzíteni kell. A napközben többször megszakított horgászatot is rögzíteni kell.

Dunaferr Horgászegyesület (Kis-Duna)

Dunaferr Horgászegyesület (Kis-Duna)

A Dunaferr Horgászegyesület saját vízterülete a dunaújvárosi Öböl-Szabad strand, amelyhez hangulatos horgásztanya is tartozik csónakkikötővel együtt. Az egyesület 1951-ben alakult és jelenleg nagyságrendileg 1500 tagja van, így a környék egyik legnagyobb egyesülete Az egyesület éves haltelepítési terve szerint évente 3-4 alkalommal pontyot, csuka és süllő ivadékokat telepít a vízbe. A vízterületen a saját tagok mellett más egyesületi tagok is horgászhatnak. A területre ifjúsági és gyermekjegyek is vásárolhatók.

Erőmű-tó Bicske

Erőmű-tó Bicske

A bicskei erőmű-tó újra a Barátság He. kezelésébe került. Kapitális pontyokkal, amúrokkal várjuk a kihívást kereső sporttársakat. A tó medre változatos, rengeteg akadóval, melyek nehezítik a horgászatot, de remek haltartóhelyeket biztosítanak. A tavon éjszakai és korlátozottan csónakos horgászat is engedélyezett. A tóban található jelentős fehérhal állomány a finomszerelékes horgászoknak nyújt kellemes kikapcsolódást. Az egyesület kezelésében van egy másik horgásztó is, melyet kiszámítható mederviszonyaival, átlagos méretű halaival a kezdő, és a biztosra menő horgászoknak ajánljuk.

Fertőzug Horgász és Szabadidőpark

Fertőzug Horgász és Szabadidőpark

A Fertőzug Horgászpark területén 2 db 1 ha-os horgásztó található. Mindkét horgásztó mellett eső és nap ellen védő 'kunyhók' vannak, helyenként stégről is lehet horgászni. A horgászpark egész területe rendszeresen karbantartott, tiszta. A víz mélysége 1-2 m, a fenék nem akadós. A horgásztó tavaszig nem üzemel!

Hantos Horgásztó

Hantos Horgásztó

A napijegy csak állami horgászjeggyel együtt érvényes - Egy napijeggyel felnőtt 2 bottal, gyermek 1 bottal horgászhat - Kiemelő szák és a haltartó szák használata kötelező! - Haltartó szákból halat visszadobni Tilos! - A tóban fogható halak: Ponty, Amur, Csuka, Süllő, Harcsa, Kárász, Keszeg - Méretkorlátozás nincs, kivéve az 5 kg feletti pontyot melyet kíméletesen vissza kell engedni - A tó nyitvatartási rendje: NAPKELTÉTŐL - NAPNYUGTÁIG (PONTOS NAPI NYITVATARTÁS A TÓNÁL!) - Éjszakai horgászat előzetes egyeztetés alapján -Távozáskor a táskákat felszólítás nélkül meg kell mutatni a halőrnek! A VÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Horgász Sziget Horgásztó

Horgász Sziget Horgásztó

Horgász Sziget Horgásztó (horgászati lehetőség a nagyhörcsöki forrásnál) Megközelíthető: A 62-es számú útról Kislók-Sárbogárd, illetve Mezőfalva-Sárbogárd irányából. A 63-as számú útról Székesfehérvár-Sárkeresztúr-Káloz irányából, illetve Cece-Sárbogárd-Nagyhörcsök irányából. A 64-es számú útról Mezőszilas-Pusztaegres-Sárhatvan irányából. A tó közvetlen az aszfaltos út mellett található, parkolási lehetőség a tó mellett kialakított parkolóban van.

POZSÁR PARADISE - Horgásztó

POZSÁR PARADISE - Horgásztó

A Pozsár Paradise Seregélyes és Sárosd között helyezkedik el kb. félúton. A Pozsár Paradise teljes területe kb. 4 hektár, amelyen három tavat alakítottunk ki: két horgásztavat és egy - Magyarországon egyedülálló kialakítású - versenytavat. A partokon igényesen kialakított horgászhelyek találhatók, természeti környezetük is állandóan karbantartott, rendezett. Szabadtéri bográcsban főzés és grillezés, valamint saját horgászverseny szervezése engedélyezett! Vendégeinket március 15.-től november 15-ig várjuk szeretettel.

Róbertvölgyi horgásztó

Róbertvölgyi horgásztó

A Róbertvölgyi Horgásztó Előszállás község belterületétől nyugatra, Róbertvölgy puszta mellett, a Nagykarácsonyi vízfolyás völgyében található völgyzárógátas jellegű tó. A tóból leengedett víz befogadója a Nagykarácsonyi vízfolyáson keresztül a Duna. Terület: A tó területe üzemi vízszinten 9,4 ha Megközelítés: A tavat közvetlenül a Kecskemétet Kaposvárral összekötő 61-es számú út mellett találjuk, Előszállás községet elhagyva kb. 3 km távolságra. A magyarországi horgászszokásoknak megfelelően túlnyomórészt ponttyal van betelepítve. Ezen kívül megtalálhatók benne az amur, a csuka, a süllő, a kárász és keszegfélék is. A tó partja mellett 3,5 ha terület áll rendelkezésre a horgászok és családtagjaik kikapcsolódása részére. A bejárat mellett található a kiépített parkoló. A horgászok gyalogosan innen közelíthetik meg a tavat.

Hirdetés
Velencei-tó

Velencei-tó

A vízterületét tekintve (2.300 hektár) a Velencei-tó a Balaton után Magyarország második legnagyobb természetes tava. A tó hossza 10 km, legnagyobb szélessége 3,5 km, míg átlagos vízmélysége 1,6 méter, partvonalának hossza 28,5 km. A tó korát 10-12 ezer évre becsülik. Sík fekvése és viszonylag kis vízgyűjtő területe (602,4 km2) miatt az évszázadok során a vízállás erősen ingadozott, sőt az Európát sújtó nagy aszályok idején ki is száradt. 1880-ban létrehozott vízkormányzó műtárggyal szabályozhatóvá vált a tó vízszintje.

Tuti menü