Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Heves megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Heves megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Heves megyében
Keresés
Találatok száma - 12 db
Adácsi horgásztó

Adácsi horgásztó

Az adácsi horgásztó a Duna-Tisza közében, az Északi-középhegység és az Alföld találkozásánál fekszik a maga 57 hektárjával. Budapestet - Miskolccal összekötő M3-as autópályától 6 km-re déli irányba esik a 34 éves horgásztó, mely Adács határában terül el. A tavat már a kezdetektől fogva horgászvízként használták. Az ide látogató horgászok az egész év során izgalmas kikapcsolódásra számíthatnak! Békés halak népes táborából a ponty, amur, és keszegfélék állnak az élen. Ezen halak közül a keszegféléket és a kisebb pontyokat, a finomszerelékes horgászok részesítik előnyben. Míg a nagyobb testű pontyokra, amurokra a boilis horgászat egyre nagyobb elterjedésével, célirányos horgászat folyik. Ragadozó halaknál a süllő és a csuka horgászata jelent maradandó élményt.

Alaszka Horgásztó

Alaszka Horgásztó

Horgásztavunk Heves megyében Boconádot és Kált összekötő úton, a Tarnabodi elágazóval szemben található. A bányászatot a 70-es évek elején kezdte ezen a területen az Erdőtelki termelőszövetkezet, majd pár év múlva befejezték. A TSZ nem hagyta teljesen magára a területet és elkezdték a tó folyamatos telepítését. A tó jelenlegi területe 9,2 hektár és 4-5 méter átlag vízmélységű. Legendák keringenek az itt élő emberek körében az itt lakozó óriás pontyokról és harcsákról, mit mi sem bizonyít jobban a halőr házban található kipreparált 68 kg-os harcsafej, amit egy helybéli horgász fogott.

Búzásvölgyi tó

Búzásvölgyi tó

A Búzásvölgyi tó a Mátra észak-keleti lábánál található, Recsk község határában. 1972-ben a Búzakalász TSZ egy völgyzáró gátat létesített a Búzás-völgybe, hogy a völgyben folyó Búzásvölgyi patak vizét és a szomszédos hegyekrõl érkezõ csapadékot összegyûjtsék, és mezõgazdasági célokra hasznosítsák. A kis pataknak, és a bõ csapadéknak köszönhetõen a víztározó szépen felduzzadt, és nemsokára elérte a jelenlegi méretét ami 54 hektár.

Domoszlói tó

Domoszlói tó

Domoszló község a Mátra déli oldalának egyik mély völgyében fekszik. A tó a falu határában található az ország egyik legtisztább vizű, háborítatlan környezetű mesterséges horgásztava. A tó kiemelkedő halalomanyának egyik titka a hegyekben eredő Tarjanka-patak melynek vize táplálja a horgásztavat. A Mátrában eredő folyó a hegyből kimosott ásványi anyagokat a tóba szállítja, melynek köszönhetően teljesen önfenntartó vegetáció alakult ki a horgásztóban. Az 54 hektáros vízfelületű mesterségesen kialakított tó a horgászok paradicsoma.

Ecsédi végtó

Ecsédi végtó

Az 1970-es bányabezárást követően a mai napig 9 forrásból töltődik a több millió éves szénfalon keresztül kristálytiszta forrásvízzel. Patak nem szennyezi, mezőgazdasági művelés nincs a területén. 1995-ben került magántulajdonba. Azóta elértük, hogy a tó és környéke természetvédelmi terület, valamint ivóvízbázis legyen. A 40 éves tóban megtalálható Magyarország összes őshonos halfaja, édesvízi medúza és rákok. A jövőben is azért dolgozunk, hogy mindezt gyermekeinknek és unokáinknak is megőrizzük.

Fárasztó horgásztó - bojlis tó, lékhorgászat

Fárasztó horgásztó - bojlis tó, lékhorgászat

A  tó és környezete: A Fárasztó-horgásztó 40 éves sóderbánya, 10Ha vízfelülettel. Ebből 2Ha nádas, gallyas terület. Igazi búvóhely minden hal számára. Itt tanyáznak a rekordméretű pontyok és amurok, a harcsák, a süllők és a csukák is. A tavat akácerdő veszi körül, ideális campingezéshez, sátrazáshoz nagy melegben is árnyékot adó fáival. Vadregényes környezet várja vendégeinket, a partról helyenként bedőlt fák, nádasok, sások teszik hangulatossá, érdekesebbé az itt eltöltött időt. Jelenleg 40 horgászállásunk van, terveink között szerepel még néhány stég kialakítása. Tavasztól büfé és horgászbolt várja a vendégeket. A horgászboltban minden fontos kiegészítő megtalálható lesz, amit fogyóeszközként tartanak számon a horgászok. Úszók, zsinórok, élőcsalik, műcsalik, etetőanyagok. Telepítések, halfauna: 2010-ben 216db 6-20 kg közti nagytestű ponty telepítését végeztük, de számtalan kapitális amúr is horogra akadt már. Gazdag a tó rablóhal állománya, csuka, süllő, harcsa, valamint megtalálható a menyhal, compó, és a koi ponty is. Egyéb halakból sincs hiány, kiló feletti kárászokból, dévérekből, bodorkákból hamar meg lehet fogni az elvihető mennyiséget

Görbeéri tó - Hatvan

Görbeéri tó - Hatvan

A Hatvani kavicsbánya tavak - mint a nevük is mutatja - Hatvan város határában terülnek el. A város közvetlen közelében található nagy kiterjedésű kavicsréteg bányászata során több tó keletkezett az elmúlt évtizedekben. A Hatvani Horgászegyesület két tavat kezel: Az 'A Beton' tó és a Görbeéri, vagy régi nevén TSZ tó. Az A Beton tó terület tulajdonosára az A Beton Hatvan Kft-re utal, mely egy kavicsbányát üzemeltet a tavon.

Mátravidéki erőmű tó - Lőrinci

Mátravidéki erőmű tó - Lőrinci

A horgásztó a Zagyva folyóból kapja a víz utánpótlást. Az ülepítő tó a víz beemelésre és ülepítésére szolgál, vízmélység 3-5 m. A nagy tó vízmélysége 1 - 3 m mélységig terjed. A tó nem akadós, a tó fenék változó mélységű iszapréteggel borított, kb5-15 cm. A horgásztó horgász helyei: A tavon kb.165 db faházzal kialakított stég található. Ez a tó kb.70 %-a.

Nagyrédei Horgásztó

Nagyrédei Horgásztó

Az 1960-as évek elején létesített egykori TSZ víztározó eredetileg mezőgazdasági célokat szolgált. Az eredeti tulajdonos a 2009-es év elején értékesítette a tavat, mely így magántulajdonba került. Jelenleg a terület 27,5 hektár amelyből a vízfelület 22 hektárt tesz ki. Az új tulajdonos a tó fő profiljaként a sporthorgászatot jelölte ki.

Hirdetés
Rab horgásztó

Rab horgásztó

Budapestről 1,5 óra távolságra Heves megyében található, közel 10 hektáros horgásztó a sporthorgászok kedvelt tava a Rab horgásztó. Magyarországi viszonylatban kiemelkedően nagy összesített fogások jellemzik ezt a horgásztavat, mely versenyek lebonyolítására és bojlis módszerrel történő horgászatra is kiválóan alkalmas. Halat elvinni semmilyen formában nem lehet.

Szűcsi Völgy Tó

Szűcsi Völgy Tó

A Szűcsi Völgy Tó a község külterületén, a Mátra hegység lábánál terül el. Az ide látogató horgászok és természet kedvelők páratlan nyugalomban és a természethez igazán közel - zajforrástól távol - élvezhetik a tónál eltöltött időt. A horgásztó létrejötte az 1950-es évek végére, 1960-as évek elejére tehető, amikor a jelenlegi tó medrében folyó külszíni lignitbányát bezárták. Azóta töltődött fel a meder vízzel, így természetes módon - számtalan forrás és az Ágói Patak vízhozamának köszönhetően - alakult ki a jelenlegi mérete és formája.

Tisza-tó

Tisza-tó

Legyen Ön is szerencsés horgász, fogja ki álmai halát! A Tisza-tó vadregényes vizei sok horgászni és pihenni vágyó számára nyújtanak kellemes kikapcsolódást. A tó több mint 127 km2 vízfelületű. Öblök, holtágak, selymesvizű sekély strandok és pihenőhelyek váltakozva nyújtják a legkülönbféle természethez közeli pihenési lehetőséget az egész család számára. Az élményeket a vízparti üdülés legkülönbözőbb lehetőségei bővítik: vízbiciklizés, kajak, kenu, hajókirándulás, szabadsatrandi fürdőzés, vízitúták, öko-turák, vízisétány látogatás vagy csendes horgászás.

Tuti menü