Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tavak Nógrád megyében képes leírás - Horgásztó.tlap.hu
részletek »

Tavak Nógrád megyében - Horgásztó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horgaszto.tlap.hu » Tavak Nógrád megyében
Keresés
Találatok száma - 5 db
A Csujta tó és az Ipoly folyó

A Csujta tó és az Ipoly folyó

A horgászat kedvelőinek rendelkezésre áll a Csujta tó és az Ipoly folyó, valamint Szécsényben a kavicsbánya tó. A Csujta tóról: A tóra érvényes az Ipoly területi engedély, vízmélysége 1 - 2,5 m. Fogható halak: ponty, csuka, dévér, kárász, compó, bodorka, elvétve harcsa, süllő. Az Ipoly folyóról: Vízmélység 0,5 - 3 m között ingadozik, szélesség 4 - 20 m között változik közepes vízállásnál. Fogható halak: domojkó, balin, süllő, harcsa, keszegfélék, időszakosan ponty, márna.

Bánki Tó

Bánki Tó

A bánki-tóra vonatkozó, fellelhető írásos feljegyzés 1820. évben így ír a bánki tóról: Van itt a' falu mellett egy álmélkodásra méltó tó, melyet a' köznép Tenger Szemének nevez. Az akkori köznép szerint ennek a tónak a tengerrel van összeköttetése a föld alatt, mivel a tó mélységét sosem sikerül megmérni, és a tó az esőzés, felhőszakadás esetén sem árad meg, ellenben nagy szárazság idején sem szárad ki.

Ludányhalászi horgásztavak

Ludányhalászi horgásztavak

Egyesületünk egy 35 ha-os (Pontyos) és egy 3 ha-os (Élmény) horgásztavon működik. Tavainkban a Magyarországon honos halfajok szinte mindegyike megtalálható. A tavak a sóderbányászat során keletkeztek, így vízminőségük kiváló, átlagmélységük 3 m, iszap nincs. A hozzánk látogató sporttársak kulturált, kellemes környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek. Szeretettel várunk minden hozzánk látogató sporttársat. Reméljük jól érzitek majd magatokat nálunk, visszatértek más alkalommal és elviszitek a világba jó hírünket.

Maconkai - víztározó

Maconkai - víztározó

A 65,4 hektáron elterülő Maconkai-víztározó és vízrendszere az elmúlt években országosan és már nemzetközi szinten is megalapozta hírnevét a természetközeli horgászturizmus és a versenysport területén, köszönhetően halbőségének és csodálatos környezetének, valamint nem utolsósorban az előbbiek érdekében eddig végrehajtott - 391 millió Ft-ot meghaladó értékű - fejlesztéseknek is. A vízterület non profit alapon üzemel, bevételeit 100%-ban a folyamatos halasításba és a védterület beruházási, valamint fenntartási kiadásaiba forgatja vissza. Ezért a tagsági- és vendégforgalom fejlődése talán okkal töretlen az 1999-ben megkezdett komplex fejlesztési projekt beindítása óta. A horgászati vízkezelő Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) az általa célként kitűzött aktív, egyéni és családi pihenést, élményszerzést szolgáló eredményeit továbbra is szeretné minden érdeklődővel megosztani. E gondolat jegyében készült el, majd újult meg a 2009. évre is az alábbi maconkai bemutatkozás.

Palotási tó

Palotási tó

Meglehetősen egyhangú, sík a fenék, törések nélkül. Általában vastag az iszapréteg, de elszórva kagylópadok is találhatók. Igazi változatosságot jelent a tó vége félé található, vízzel elárasztott 'kövesút', mely az ott található öböl két oldalát kötötte össze az elárasztás előtt. Ez a fél méteres kiemelkedés igazi haltartó hely! A tározót körbeveszi a nád és sás, melyekbe horgászállásokat vágtak. Néhány helyen nyíltabb terület, füves szakasz is található. Terület: 63 ha (felso vízállásnál 73 ha) Átlagmélység: 2,5 méter, a legmélyebb pont a gátnál 4,5 méter

Tuti menü